Ajax-beloften winnen Future Cup door zege op Bayern

Ajax Onder-17 heeft maandag de Future Cup op zijn naam geschreven. De Amsterdammers wonnen in de finale met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Bayern München.

Giovanni de la Vega opende al vroeg de score door achter de rug van een Duitse verdediger op te duiken en een lage voorzet tot doelpunt te promoveren. Vijf minuten voor rust – in het duel dat zestig minuten duurde – verdubbelde Abdallah Aberkane de marge door van dichtbij een rebound binnen te tikken. Dat betekende ook gelijk de eindstand.

Het internationale jeugdtoernooi is voor de vierde keer prooi voor Ajax Onder 17, dat ook in 2010, 2012 en 2014 de beker pakte. Vorig seizoen wonnen  de beloften van Arsenal het toernooi. In de halve finale schakelde Ajax drievoudig winnaar Anderlecht uit na een penaltyserie.