Ajax-banneling Boilesen vindt met Kopenhagen eindelijk club

Reacties

Nicolai Boilesen is er eindelijk in geslaagd een nieuwe club te vinden. De linksback heeft donderdag een contract tot medio 2020 getekend bij FC Kopenhagen.

Ajax-banneling Boilesen vindt met Kopenhagen eindelijk club

De 24-jarige Boilesen speelde vorig seizoen geen minuut. Nadat hij weigerde zijn contract te verlengen bij Ajax, besloot toenmalig trainer Frank de Boer de vleugelverdediger niet meer in te zetten. Sterker nog, Boilesen was ook niet meer welkom op de training van de Amsterdammers én kreeg geen toestemming om te spelen met de beloftenploeg.

'Nicolai is een extreem goede voetballer met veel intelligentie en een goede techniek. Hij heeft bovendien international ervaring opgedaan bij Ajax en als Deens international. We beseffen dat hij lang niet meer gespeeld heeft door zijn situatie bij Ajax, maar we hebben een plan waarmee we Nicolai weer op zijn oude niveau kunnen krijgen. We zijn trots dat FC Kopenhagen een club is waar de beste Deense spelers voor willen spelen', laat directeur Anders Hørsholt weten.

Boilesen zelf is blij dat hij eindelijk weer aan voetballen kan denken. 'FC Kopenhagen is een grote club die ook internationaal veel aanzien geniet. Ik weet dat ik nog veel werk te verzetten heb om mijn beste niveau te halen. Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen. Ik weet zeker dat dit de juiste keuze is voor mijn carrière.'

Ajax nam Boilesen begin 2010 over van Bröndby IF. Via de jeugdopleiding brak de vleugelverdediger door in het eerste elftal. Door het nodige blessureleed en zijn conflict met de clubleiding kwam de vijftienvoudig international van Denemarken niet verder dan 52 wedstrijden in de Eredivisie.

Foto: FC Kopenhagen
Foto: FC Kopenhagen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.