Ajax-aanvaller El Ghazi op weg naar Lille

Reacties

Anwar El Ghazi wordt na Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj de derde speler die Ajax deze winter gaat verlaten. De 21-jarige aanvaller is op weg naar Lille, zo weet Voetbal International. De verwachting is dat de overgang nog dit weekend rond komt.

Ajax-aanvaller El Ghazi op weg naar Lille

Vorige week werd al bekend dat er zich twee clubs officieel gemeld hadden bij Ajax voor El Ghazi. Volgens Italiaanse media was een van die clubs Lazio. Lille zat daar toen nog niet bij, maar het is dus de Franse club die de nieuwe werkgever van de rechtsbuiten wordt. De laatste dagen raakten de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Ajax was bereid om mee te werken aan een vertrek van de tweevoudig Oranje-international.

El Ghazi kreeg in de zomer van 2016 al te horen dat hij ondanks een tot medio 2019 doorlopend contract mocht vertrekken, maar destijds besloot hij om te blijven en te vechten voor zijn kans. Na een moeizaam half jaar - El Ghazi werd in de maand november zelfs uit de selectie gezet na een woordenwisseling met trainer Peter Bosz – lag zijn toekomst niet meer in Amsterdam.

Het naderende vertrek van El Ghazi betekent dat trainer Peter Bosz spoedig weer wat minder ruim in zijn buitenspelers zit. Bertrand Traoré is voorlopig nog afwezig door zijn Afrika Cup-deelname, terwijl Vaclav Cerny met een rugblessure kampt. Ajax hoopt zich deze transferperiode nog te versterken met een aanvaller voor de flanken, maar niet ten koste van alles. 'Het moet allemaal wel passen', aldus Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.