Ajax-aankoop Neres kan titel met Brazilië vergeten

Reacties

Ajax hoeft niet lang meer te wachten op David Neres. De kersverse aankoop maakt met Brazilië Onder-20 geen kans meer op het Zuid-Amerikaans kampioenschap na een 2-2 gelijkspel tegen Argentinië.

Ajax-aankoop Neres kan titel met Brazilië vergeten

Neres begon woensdagnacht aan de aftrap bij Brazilië tegen de leeftijdsgenoten van Argentinië, maar de negentienjarige aanvaller liet zich niet van zijn beste kant zien. Hij pakte al na vijftien minuten een gele kaart en werd na 53 minuten naar de kant gehaald.

Het gelijkspel tegen Argentinië was niet genoeg voor Brazilië om nog kans te maken op de Campeonato Sudamericano. De ploeg van Neres liet eerder al punten liggen tegen Ecuador (2-2) en koploper Uruguay (2-1) en wist alleen van Venezuela te winnen (1-0).

Neres vliegt deze week overigens nog niet naar Amsterdam, want de Braziliaan speelt zaterdag eerst nog het laatste groepsduel met Colombia. Bij een zege is Brazilië zeker van een plek bij de eerste vier van de finalepoule, waarmee het land zich kwalificeert voor het WK Onder-20.

Ajax maakte op de laatste dag van de winterse transferperiode bekend dat het twaalf miljoen euro neerlegt voor Neres, die overkomt van São Paulo. De transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot vijftien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.