Ajax zonder Schöne maar mét Kishna naar De Kuip

Reacties

Ajax reist zondag zonder Lasse Schöne af naar De Kuip. Hoewel de 28-jarige Deen deze week zelf nog de hoop uitsprak te kunnen spelen, is hij niet op tijd hersteld van de liesklachten die hij overhield aan de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Ricardo Kishna keert bij afwezigheid van Schöne terug in de wedstrijdselectie.

Ajax zonder Schöne maar mét Kishna naar De Kuip

Frank de Boer achtte de kans dat Schöne mee zou doen tegen Feyenoord donderdag al op 'nul procent.' Bovendien sprak de trainer van Ajax de vrees uit dat niet alleen De Klassieker voorbij zou gaan aan de doelpuntenmaker van de Amsterdammers tegen PSG (1-1). 'Mijn eerste indruk is dat het wel een paar weken gaat duren. Dat is een flinke streep door de rekening.'

Later was Schöne zelf optimistischer over een eventueel optreden in Rotterdam. 'Ik heb wel wat last van mijn lies, in de komende drie dagen moet blijken hoe en wat', zei de aanvallende middenvelder donderdagavond. Dat hij nu ontbreekt is een aderlating voor Ajax. De Boer: 'We hebben gezien hoe belangrijk hij is voor ons.'

Kishna
Tegenover de absentie van Schöne staat de rentree van Kishna in de wedstrijdselectie. De negentienjarige vleugelspits maakte maandag zijn rentree bij Jong Ajax in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en vertelde na afloop geen last meer te hebben van de knieklachten die hem twee weken parten speelden.

Tijdens De Klassieker in De Kuip van afgelopen seizoen was Kishna tijdens zijn basisdebuut nog uitermate belangrijk voor Ajax door vlak voor rust aan de basis te staan van de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthórsson. De landskampioen zou uiteindelijk met 2-1 winnen. Tijdens deze jaargang kwam Kishna tot dusver vier keer in actie voor de ploeg van De Boer. Drie keer deed hij dat als basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.