Ajax zondag gebaat bij punt voor Lazio en De Vrij

Reacties

Het duel Napoli - Lazio van zondag is van mogelijk groot belang voor Ajax. Als de club van Stefan de Vrij derde wordt in de Serie A, heeft dat positieve gevolgen voor de Amsterdammers in de voorronden van de Champions League.

Ajax zondag gebaat bij punt voor Lazio en De Vrij

Lazio speelt zondag op de laatste competitiedag uit tegen Napoli (aftrap 20.45 uur) en heeft aan een punt voldoende om zich van de derde plaats te verzekeren. Bij een nederlaag van De Vrij en consorten (foto) worden de Napolitanen derde en dat zou voor Ajax zeer slecht nieuws zijn.

Als Napoli derde wordt in Italië, is die club namelijk verzekerd van een geplaatste status in de play-offs van de Champions League. Eindigt Lazio als nummer drie, dan gaat de voorkeursbehandeling naar Ajax. Met die status ontloopt de Nederlandse vice-kampioen een clash met onder meer Manchester United, Valencia en Bayer Leverkusen. Indien Napoli derde wordt, heeft Ajax nog wel een kans op een geplaatste status; dan moet Dnjepr Dnjepropetrovsk in plaats van Shakhtar Donetsk tweede worden in Oekraïne. Die mogelijkheid is echter bijzonder klein.

Overigens moet Ajax eerst wel de derde voorronde overleven voordat de play-offs voor het miljoenenbal aan bod komen. In de derde voorronde zijn de Amsterdammers sowieso zeker van een geplaatste status. Rapid Wien, Fenerbahçe en Sparta Praag zijn drie mogelijke tegenstanders in die ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.