Ajax zoekt in Zuid-Amerika en volgt uitblinkers Eredivisie

Reacties

Ajax hoopt de selectie deze maand nog te versterken: de Amsterdammers zetten in op een vleugelaanvaller en een linksback, waarbij een Braziliaanse rechtsbuiten de prioriteit heeft. Verder staan onder meer de namen van Ridgeciano Haps en Sam Larsson (foto) op de lijstjes van mogelijke aanwinsten.

Ajax zoekt in Zuid-Amerika en volgt uitblinkers Eredivisie

De aandacht van Ajax ligt momenteel vooral in Brazilië. Onlangs bezochten scouts van de Amsterdamse club Zuid-Amerika om de talenten in kaart te brengen. Het oog viel daarbij op een Braziliaanse rechtsbuiten, die ook vanaf links zou kunnen spelen. De scouts hebben de rapporten bij de clubleiding neergelegd, waarop een transfer de komende weken vorm moet krijgen.

De komst van de Braziliaanse aanvaller hangt nauw samen met adequaat handelen op de Nederlandse markt. Mochten de exotische versterkingen uitblijven, dan zal Ajax overschakelen op de binnenlandse opties. Logischerwijs is Ajax in de zoektocht naar meer balans en invulling van de onderbezette posities de prestaties in de Eredivisie ook onder de loep gaan leggen.

De namen van Larsson en Haps, die beiden 23 jaar zijn, prijken dan ook op de lijstjes. Haps geldt als een van de revelaties van de eerste seizoenshelft en heeft als moderne linksback zichzelf bij AZ in de spotlights gespeeld. Hij heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2019.

Larsson heeft al langere tijd de ambitie om een volgende stap te maken. Afgelopen zomer was het Italiaanse Sassuolo nog concreet voor de Zweedse buitenspeler, maar SC Heerenveen wilde hem niet laten gaan. Larsson ligt nog tot medio 2018 vast en zou in Amsterdam de strijd moeten aangaan met Amin Younes om de plek van linksbuiten. Zowel Haps als Larsson wordt al langere tijd gevolgd.

Lees op VI PRO het volledige artikel over de start van Ajax in 2017 en de laatste ontwikkelingen op het veld en op de transfermarkt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.