Ajax ziet scorende Traoré voorlopig nog niet terug

Ajacied Bertrand Traoré heeft zich met Burkina Faso geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. Het toernooi is voor gastland Gabon al voorbij.

Guinee-Bissau - Burkina Faso 0-2
In tegenstelling tot het vorige groepsduel mocht Traoré nu wel in de basis beginnen bij Burkina Faso, dat bij een zege zeker zou zijn van een plek in de volgende ronde.

Burkina Faso kwam in de elfde minuut op voorsprong door een misverstand in de defensie van Guinee-Bissau. Rudinilson dacht de bal terug te koppen op zijn doelman, maar had niet gezien dat deze al was uitgekomen en werkte de bal zodoende in zijn eigen doel. Op aangeven van Préjuce Nakoulma zorgde Traoré in de 57ste minuut voor de 0-2 eindstand.

Kameroen - Gabon 0-0
Kameroen had aan een gelijkspel voldoende om zich voor de kwartfinale te plaatsen, terwijl gastland Gabon moest winnen om zeker te zijn van kwalificatie voor de laatste acht.

Gabon kreeg met name in de openingsfase van het eerste bedrijf een aantal goede mogelijkheden, waaronder voor sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. Die gemiste mogelijkheden kwamen de gastheren duur te staan, want in de loop van de wedstrijd werd Kameroen steeds sterker. In de allerlaatste minuut kreeg Gabon nog twee enorme kansen, maar de paal en Kameroen-doelman Joseph Ondoa voorkwamen de goal die het gastland zo hard nodig had.