Ajax zet Bazoer uit selectie in afwachting van transfer

Reacties

Riechedly Bazoer heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax waarschijnlijk al gespeeld. In afwachting van zijn naderende transfer naar VfL Wolfsburg heeft trainer Peter Bosz besloten geen gebruik meer te maken van de diensten van de twintigjarige middenvelder.

Ajax zet Bazoer uit selectie in afwachting van transfer

'Riechedly en ik hebben vanmiddag een goed gesprek gehad. Hij meldde dat zijn transfer in een afrondende fase zit. En dat begreep ik ook van Marc (Overmars, red). Wij spelen de komende acht dagen drie heel belangrijke wedstrijden. Tussendoor staan drie hersteltrainingen en twee tactische trainingen gepland. Dat zijn voor hem geen trainingen waar hij iets aan heeft met het oog op een nieuwe club', licht Bosz de beslissing toe op de Ajax-website.

Ajax werkt voor de winterstop in de Eredivisie nog duels af met FC Twente (zondag) en PSV (volgende week). Donderdag wacht SC Cambuur in het bekertoernooi. Bosz wil de komende week met spelers werken die volledig gefocust zijn op die wedstrijden. 'Om die reden hebben we hem vrij gegeven voor deze laatste week. We hebben elkaar de hand geschud en zijn op een goede manier uit elkaar gegaan', aldus de trainer van Ajax, dat verder nog geen mededelingen doet over de transfer.

Het is alweer anderhalve maand geleden dat Bazoer voor het laatst te bewonderen was in het shirt van Ajax. De zesvoudig Oranje-international startte 26 oktober in de basis in het bekerduel met Kozakken Boys. In de week die daaraan voorafging mocht Bazoer invallen tegen Celta de Vigo en Feyenoord. Sindsdien zat hij voornamelijk op de bank. De voormalig PSV'er stuurde wegens zijn reserverol al enige tijd aan op een transfer. Wolfsburg lijkt zijn nieuwe club te worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.