Ajax wint van Willem II en nadert koploper Twente

De titelstrijd ligt door een simpele overwinning van Ajax op het zieltogende Willem II (0-2) weer volledig open. De Amsterdammers zijn FC Twente tot op een punt genaderd.

Ajax beleefde een droomstart. Na een minuut of drie leek het pleit al beslecht toen Danny Schenkel Luis Suarez in het doelgebied vloerde. De Uruguayaan schoot de toegekende strafschop feilloos binnen.

Gesteund door de vroege openingstreffer ging Ajax meteen op jacht naar een tweede doelpunt. Dennis Rommedahl, Jan Vertonghen, Siem de Jong en Marko Pantelic waren daar in het eerste kwartier vlakbij. Willem II stelde daar enkel een kopballetje van Frank Demouge tegenover.

Al snel ebde de aanvalsdrang van de Amsterdammers weg. De ploeg van trainer Martin Jol was slordig in de passing en leek het wel te geloven. Deze nonchalante houding werd de Amsterdammers kort na rust bijna fataal, toen Demouge zijn schot op de vuisten van Maarten Stekelenburg zal belanden.

Nog binnen het uur gooide Ajax vervolgens de wedstrijd in het slot. Demy de Zeeuw stuurde Dennis Rommedahl weg, de Deen trok de bal voor en Marco Pantelic tikte van dichtbij de 0-2 binnen. In het restant had Ajax nog een aantal kansen op een grotere overwinning, maar doelman Maikel Aerts en het aluminium voorkwamen een grotere oorwassing.

De ploeg van trainer Martin Jol heeft het verschil met koploper FC Twente, dat dinsdag verloor van AZ, verkleind tot een punt. Willem II blijft met het verlies staan op de zeventiende plaats en lijkt zich zo langzamerhand op te moeten gaan maken voor de nacompetitie. Komende zondag ontvangt Ajax in de Arena Heracles Almelo, terwijl Willem II bezoek krijgt van AZ.