Ajax wint bij NAC door eerste competitiegoals Sigthórsson

Reacties

Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda een ruime zege geboekt: 2-5. Spits Kolbeinn Sigthórsson bewees met liefst drie goals het gelijk van trainer Frank de Boer, die de IJslander ondanks de zes goals van Arek Milik in het bekerduel met JOS Watergraafsmeer (9-0 zege) zoals aangekondigd verkoos boven de Pool.

Ajax wint bij NAC door eerste competitiegoals Sigthórsson

In de beginfase van het duel dat een kwartier later begon, de Ajax-bus stond vast in het verkeer en arriveerde daardoor flink te laat, meldde NAC zich ondanks een overwicht van Ajax geregeld voorin. Stipe Perica en Adnane Tighadouini mochten voorzichtig aan het openingsdoelpunt ruiken.

Kort nadat Lucas Andersen met een schotje gevaarlijk was geweest, opende Ajax wél de score. Opnieuw was Ricardo van Rhijn trefzeker. De verdediger die zondag De Klassieker bij Feyenoord besliste met een rake vrije trap, verraste NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar met een verdekt schot dat in de verre hoek binnen viel.

Ricardo van Rhijn was opnieuw belangrijk voor Ajax. Hier is hij in duel met ex-Ajacied Joeri de Kamps. Nick Viergever, die terugkeerde in de basis, kijkt toe.
Ricardo van Rhijn was opnieuw belangrijk voor Ajax. Hier is hij in duel met ex-Ajacied Joeri de Kamps. Nick Viergever, die terugkeerde in de basis, kijkt toe.

Twee minuten na de goal van de rechtsback maakte Sigthórsson zijn eerste competitiedoelpunt. De spits, die de voorbije weken flink kritiek kreeg, schoot feilloos raak. De voorzet kwam van een de laatste tijd eveneens bekritiseerde Ajacied. Nicolai Boilesen stoomde op en bediende de IJslander. Nog voor rust kon Sigthórsson nogmaals scoren. Hij tikte de bal in de korte hoek binnen na een steekbal van Davy Klaassen. Ten Rouwelaar mocht zich de 0-3 aanrekenen.

Uitgerekend een misser van Sigthórsson zorgde na rust voor een opleving van NAC. De spits schoot zijn strafschop huizenhoog over, nadat voormalig Ajcied Joeri de Kamps Andersen omver had gelopen. NAC haalde moed uit de mislukte inzet en vertaalde dat naar een goal van Perica. Hij kopte raak na een vrije trap van Uros Matic.

Met de 1-4 leek Joël Veltman de wedstrijd van het laatste restje spanning te ontdoen. Bij een corner kopte Klaassen door en liep de Oranje-international de bal in het doel. Het werd vervolgens 2-4 omdat Perica met zijn tweede treffer de beloning kreeg voor zijn niet aflatende inzet. De Chelsea-huurling sneed naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Voor échte stress bij Ajax zorgde dat niet meer.

Sigthórsson verzorgde uiteindelijk óók nog het slotakkoord door zijn (valse) hattrick te vervolmaken. Nadat Ricardo Kishna (paal) en hijzelf (lat) het aluminium geraakt hadden, schoot de IJslander de bal onder Ten Rouwelaar door. Opnieuw ging de doelman daarbij niet vrijuit. Voor de IJslander was het zijn eerste hattrick in dienst van Ajax.

PSV
Door de zege komt Ajax in ieder geval voor even op gelijke hoogte met koploper PSV. De Eindhovenaren besluiten zondag vanaf 16.45 uur de zevende speelronde bij SC  Heerenveen en kunnen dan de marge van drie punten met de landskampioen weer in ere herstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.