Ajax wilde De Jong bij PSV wegkapen en Ramselaar strikken

Reacties

Het is niet de transferperiode van Ajax. De Amsterdammers zijn dichtbij de handtekening van Hakim Ziyech, maar zetten onlangs in op hele andere spelers. Zo probeerde de club Luuk de Jong bij PSV weg te lokken en ook Bart Ramselaar van FC Utrecht over te nemen.

Ajax wilde De Jong bij PSV wegkapen en Ramselaar strikken

Op 30 juli zette De Jong zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2020 bij PSV. De Eindhovenaren waren al langere tijd met de spits in gesprek, maar zagen in de slotweek een opvallende kaper op de kust. Ajax nam contact op met de aanvoerder van PSV en probeerde hem te verleiden voor een overstap naar Amsterdam. Directeur spelerszaken Marc Overmars viste echter achter het net.

'Ik begreep dat Luuk op de avond voordat hij bij ons bijtekende door Overmars is gebeld', aldus PSV-technisch manager Marcel Brands tegen online voetbalkanaal FC Afkicken. 'Ach, wij zijn eigenlijk nooit met Ajax bezig. Ik denk dat zoiets eerder in de media speelt, of andersom.'

Behalve de strijd om de handtekening van De Jong, hoopte Ajax ook PSV te snel af te zijn met Ramselaar. Het talent van FC Utrecht was nagenoeg rond met PSV, toen de Amsterdammers contact opnamen en ook opeens geïnteresseerd waren. De voorkeur van FC Utrecht en Ramselaar ging echter naar PSV uit, aangezien de manier van zaken doen een beter gevoel opleverde.

'Als wij in een speler geïnteresseerd zijn, doen we dat omdat we een speler goed vinden en niet omdat een andere club belangstelling heeft', vervolgt Brands. 'Wij waren zo goed als rond met Ramselaar, toen Ajax ook opeens naar hem belde en interesse toonde. Wat moet ik daarvan denken? Het is niet mijn stijl. We wachten niet tot het laatste moment of op het moment dat een andere club interesse toont.'

De interesse van Ajax in Ramselaar is zeer opvallend te noemen. Het vond plaats in een periode waarin de clubleiding aangaf dat Hakim Ziyech en Siem de Jong geen opties waren, aangezien de selectie al negen middenvelders herbergde. Die optelsom ging echter niet op voor Ramselaar.

Overigens hangt de komst van Ziyech inmiddels nauw samen met een vertrek van een middenvelder. Onder meer  Riechedly Bazoer, die in Amsterdam nog een verbintenis heeft tot medio 2020, zou bij Ajax op de nominatie staan om te worden verkocht. Het management van Bazoer liet gisteren echter aan VI weten dat er op dit moment van een transfer nog geen sprake is.

De transfermarkt sluit komende woensdag, waarbij Voetbal International en FC Afkicken de handen ineen slaan met een zes uur durende transferdeadlineshow. Daarover later meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.