'Ajax wil Sanogo van Arsenal huren'

Reacties

Ajax hoopt Yaya Sanogo (22) op huurbasis naar Amsterdam te halen. De Franse spits staat momenteel onder contract bij Arsenal, waar hij door de moordende concurrentie geen vaste waarde is.

'Ajax wil Sanogo van Arsenal huren'

De Telegraaf  meldt dat Arsenal-manager Arsène Wenger het wel ziet zitten om de boomlange aanvaller (1,94 meter) ervaring op te laten doen bij Ajax.

Sanogo speelt al sinds de zomer van 2013 voor Arsenal. Hij stapte destijds transfervrij over nadat hij zich in drie seizoenen bij AJ Auxerre in de picture had gespeeld. Bij The Gunners kon Sanogo zijn belofte nog niet inlossen. Sinds zijn komst scoorde hij één keer in twintig officiële duels.

In de tweede helft van het vorige seizoen verhuurde Arsenal de spits aan Crystal Palace, waar hij in elf duels ook maar één keer tot scoren kwam.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax en ex-speler van Arsenal, is al langer op zoek naar aanvallende versterking. Na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson naar Nantes en de verhuur van Richairo Zivkovic aan Willem II waren de opties met betrekking tot de voorhoede beperkt. Mocht Sanogo daadwerkelijk naar Ajax verkassen, moet hij de strijd met de Pool Arek Milik aangaan om de spitspositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.