Ajax wil Lamprou als vervanger Alblas

Reacties

Ajax hoopt zich op korte termijn te versterken met Kostas Lamprou. De 25-jarige Griek zat zonder club sinds zijn vertrek bij Willem II en zal in Amsterdam derde doelman worden. De verwachting is dat hij een eenjarig contract zal tekenen.

Ajax wil Lamprou als vervanger Alblas

Ajax versterkte zich eerder deze transferperiode al met een keeper. Benjamin van Leer kwam over van Roda JC Kerkrade als vervanger van Diederik Boer, die na drie seizoenen terugkeerde naar PEC Zwolle. Van Leer zal als stand-in fungeren van eerste doelman André Onana.

Vanwege verschillende blessures besloot Ajax ook Lamprou te contracteren. Norbert Alblas (gebroken pols), Indy Groothuizen (knie) en Mateusz Gorski (schouder) zitten momenteel in de lappenmand, terwijl de van Dinamo Zagreb overgenomen Dominik Kotarski pas in februari aansluit. De Amsterdammers konden daarom nog wel een extra doelman gebruiken.

Lamprou speelde in de jeugd al eens voor Ajax, waarna hij via Feyenoord in 2014 bij Willem II terechtkwam. De doelman kwam in Tilburg tot 110 officiële wedstrijden in drie jaar tijd, maar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Lamprou leek op weg naar Excelsior, maar uiteindelijk lijkt Ajax toe te slaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.