Ajax werkt zich langs lastig Roda JC

Roda JC maakte het Ajax op eigen veld knap lastig. De Limburgse ploeg gaf in de leuke wedstrijd op de verkeerde moment niet thuis (4-2).

Ajax werkt zich langs lastig Roda JC

Durf kon Roda JC in de Arena niet worden ontzegd. Trainer Raymond Atteveld had zijn ploeg het veld ingestuurd met de opdracht over één op één te spelen. Maar het bracht de Limburgers geen positief resultaat.

De risico's bleken te groot. Dat mocht Roda JC zich ook zelf verwijten. Niet alleen lieten de Limburgers te veel kansen onbenut, maar ook in defensief opzicht was de noodzakelijke scherpte op beslissende moment afwezig.

De eerste Ajax-treffer - Klaas-Jan Huntelaar kopte raak uit een voorzet van George Oguraru - was nog het resultaat van een goede Amsterdamse aanval. Maar bij de andere twee doelpunten ging de Roda-defensie niet vrijuit.

Luis Suárez kopte in de 42ste minuut knap raak, maar er konden vraagtekens worden gezet hoe de Uruguayaanse aanvaller bij de tweede paal de vrijheid had gekregen de voorzet van Alberto Luque te raken.

Bij de derde Amsterdamse treffer was duidelijk wie er de mist inging. Davy De Fauw verslikte zich bij het uitverdedigen pijnlijk in Suárez, die vervolgens Luque in staat stelde de 3-1 binnen te tikken.

Roda JC, dat na ruim een half uur op 1-1 was gekomen door een kopbal van Roland Lamah, hield uitzicht op een positief resultaat. De aansluitingstreffer van Anouar Hadouir kreeg in het laatste kwartier geen vervolg. Invaller Dennis Rommedahl besliste het duel in Amsterdams voordeel, waar Huntelaar eerder de kans had laten liggen. De spits schoot een strafschop hoog over.

Bekijk hier al onze video's