Ajax werkt mee aan voortijdig vertrek Krul

Reacties

De kans is groot dat Tim Krul weer bij Ajax vertrekt, zonder competitieminuten in het eerste elftal te hebben gemaakt. De 28-jarige doelman heeft van de Amsterdammers een vrijbrief gekregen om op zoek te gaan naar een andere club.

Ajax werkt mee aan voortijdig vertrek Krul

Krul, die afgelopen halfjaar herstelde van een zware knieblessure, is momenteel derde keuze. André Onana heeft zich opgewerkt tot betrouwbare eerste doelman, met de ervaren keeper Diederik Boer als tweede keuze. Aangezien Krul, die voor een seizoen is gehuurd van Newcastle United, graag als eerste doelman speelminuten wil maken, denkt Ajax mee aan een oplossing.

Ook financieel zou Ajax een kleine slag kunnen gaan als Krul vóór de nacht van dinsdag op woensdag elders onderdak vindt, aangezien de club dan niet langer het salaris hoeft te betalen. De international zou aanvankelijk maandagavond onder de lat staan bij het competitieduel van Jong Ajax met Almere City FC, maar zijn naam is van de lijst gehaald. Het geeft aan dat een vertrek van de keeper uit Amsterdam aanstaande is.

Dijks en El Ghazi
Overigens verwacht Ajax op korte termijn ook de transfers van Mitchell Dijks en Anwar El Ghazi af te ronden. El Ghazi zet waarschijnlijk dinsdagochtend zijn handtekening onder een contract voor vierenhalf jaar bij Lille, terwijl Dijks de komende maanden op huurbasis gaat uitkomen voor Norwich City. De linksback zag aanvankelijk af van een overgang, maar kreeg te horen dat hij ook niet meer speelgerechtigd is voor Jong Ajax, vanwege zijn duels in de hoofdmacht. Daarop had hij alsnog interesse in een tijdelijke overgang. 

Ajax zet niet in op een vervanger voor Dijks, aangezien de club met Jaïro Riedewald en Nick Viergever over twee verdedigers beschikt die ook linksback kunnen spelen. Daley Sinkgraven heeft zich opgewerkt tot vaste eerste keuze van Peter Bosz.

Lees hier meer over hoe Peter Bosz de Ajax-selectie flink vernieuwde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.