Ajax weer gezondste voetbalclub van Europa

Reacties

Opnieuw is Ajax financieel de gezondste voetbalclub van Europa. De Amsterdammers geven de concurrentie het nakijken in de jaarlijkse Credit Football League van S&P Capital IQ.

Ajax weer gezondste voetbalclub van Europa

Begin dit jaar rapporteerde Ajax 86,6 miljoen aan liquide middelen, terwijl het eigen vermogen liefst zeventig procent van het balanstotaal bedraagt. Arsenal, Bayern München, Manchester City en Saint-Étienne hebben hun financiële huishouding ook goed op orde, want zij completeren de topvijf. Hertha BSC en Millwall bungelen juist onderin de Credit Football League.

Ajax eindigde afgelopen seizoen als tweede achter PSV, terwijl het de vier jaar daarvoor kampioen geworden was. Het is nog maar de vraag of de ploeg van trainer Frank de Boer zich voor de zesde keer op rij plaatst voor de groepsfase van de Champions League. De hoofdstedelingen moeten daarvoor eerst twee voorrondes overleven. Afgelopen seizoen verdiende Ajax 27,6 miljoen euro aan het kampioenenbal.

S&P Capital IQ bekeek voor de Credit Football League 44 clubs, die voldoende financiële gegevens openbaar hebben gemaakt. Ajax is de enige Nederlandse deelnemer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.