'Ajax was wel even de kluts kwijt'

Reacties

Roda-trainer Yannis Anastasiou is blij met het punt dat de Limburgers behaalden op bezoek bij Ajax, maar wil niet van een enorme verrassing spreken. 'Tsja, wat is een verrassing? Ik geloofde er wel in dat we hier een resultaat konden boeken', vertelde hij aan de NOS.

'Ajax was wel even de kluts kwijt'

Terwijl Roda vorig seizoen nog met 6-0 verloor bij Ajax, werd nu een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept door een zeer late gelijkmaker van Tom Van Hyfte. 'Maar ik wil niet achterom kijken, maar juist vooruit', vertelde voormalig Ajax-spits Anastasiou bij zijn terugkeer in De Arena. 'Het was zaak zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven en wachten op het juiste moment. Wij zijn namelijk niet in staat hier te domineren, maar het is gelukt om een punt te pakken.'

Van Hyfte moest door de vroege openingstreffer nog wel even aan de afstraffing van vorig seizoen denken, maar zag vervolgens dat Ajax er niet in slaagde verder uit te lopen. 'We waren in de counter al af en toe dreigend en door onze 1-1 was Ajax wel even de kluts kwijt. Ze hadden wel de bal, maar werden niet heel dreigend. Het werd nog wel 2-1, maar gelukkig konden we in de slotfase nog wat doen', besloot hij over zijn eigen trefzekere kopbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.