Ajax wacht pittige loting voor Champions League

Reacties

Ajax hoopt dit seizoen eindelijk weer eens de groepsfase van de Champions League te overleven. Gemakkelijk zal dat niet worden aangezien de Amsterdammers donderdag bij de loting in Monaco zo goed als zeker een pittige loting wacht.

Ajax wacht pittige loting voor Champions League

De ploeg van trainer Frank de Boer is in een vicieuze cirkel terechtgekomen. Ajax haalde de laatste jaren onvoldoende punten om de stap naar de eerste twee potten bij de loting te maken en moet hoogstwaarschijnlijk weer genoegen nemen met een plek in pot 3. Dat betekent dat er minimaal twee hoger ingeschaalde tegenstanders worden geloot. Bovendien zitten er dit jaar in pot 4 een aantal gevaarlijke opponenten, zoals AS Monaco, AS Roma en Anderlecht.

Er is nog een ontsnappingsmogelijkheid, maar de kans dat Ajax alsnog de stap naar pot 2 maakt is vrijwel nihil. Arsenal en FC Porto (beide in pot 1), Zenit Sint-Petersburg (in pot 2) en Bayer Leverkusen (de hoogst geplaatste club in pot 3) zijn hoger ingedeeld, maar dienen zich nog wel te plaatsen. Pas als ze alle vier sneuvelen, schuift Ajax door. Het kwartet clubs heeft zich in de heenwedstrijden echter een prima uitgangspositie verworven voor deelname aan de Champions League.  Zenit, Porto en Leverkusen wonnen hun uitduel (0-1 bij Standard Luik, 0-1 bij Lille en 2-3 bij FC Kopenhagen), terwijl Arsenal met 0-0 gelijkspeelde bij Besiktas.

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat een Nederlandse club de groepsfase van de Champions League overleefde. PSV zorgde destijds voor het vaderlandse succesje op het hoogste Europese podium. De laatste vier pogingen waren van Ajax. Telkens faalden de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.