Ajax wacht een roerige transferzomer

Reacties

Ajax begint eind juni onder leiding van een vernieuwde technische staf de voorbereiding op het seizoen. Behalve trainer Peter Bosz en assistent Hendrie Krüzen worden er ook de nodige mutaties in de selectie verwacht.

Ajax wacht een roerige transferzomer

Viktor Fischer is de eerste speler die de club zal verlaten. De 21-jarige Deense aanvaller is dicht bij een meerjarig contract bij het Engelse Middlesbrough. Fischer, die nog een eenjarig contract in Amsterdam had, kreeg onlangs al toestemming van Ajax om concreet op zoek te gaan naar een nieuwe club. Dat was ook de reden waarom hij op het laatste moment afzag om mee te gaan met de afsluitende trip van de Amsterdammers naar China. Met de transfer van Fischer is naar verluidt vijf miljoen euro gemoeid.

Behalve Fischer, wordt er ook veel gesproken over een uitgaande transfer van Arek Milik. De Poolse clubtopscorer zou in de belangstelling staan van tal van clubs uit Engeland en Duitsland. Toch heeft zich tot dit moment nog niemand officieel gemeld bij Marc Overmars. Alleen via allerlei tussenpersonen wordt melding gemaakt van de nodige interesse, maar een officieel bod blijft vervolgens keer op keer uit.

Behalve interesse voor basisspelers, zullen ook verschillende Ajacieden, die afgelopen seizoen zijn verhuurd of niet aan spelen toekwamen, uit mogen kijken naar een nieuwe club. Onder hen rechtsback Ricardo van Rhijn, die in de winterstop nog dicht bij een transfer naar Galatasaray was, en middenvelder Lerin Duarte, die een halfjaar op huurbasis uitkwam voor NAC Breda.

Tegenover een uittocht van spelers zet Ajax in op een aantal versterkingen. Toch zal dat ook komende zomer samenhangen met de verkoop van spelers. Het standpunt van de club is nog altijd dat er eerst geld met uitgaande transfers binnen moet komen, voordat er met potentiële versterkingen adequaat gehandeld kan worden op de transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.