Ajax volgende uitwedstrijd in de beker zonder publiek

Ajax speelt de eerstvolgende uitwedstrijd in de strijd om de KNVB-beker zonder de eigen aanhang. De Amsterdammers hebben het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Ajax volgende uitwedstrijd in de beker zonder publiek

De aanklager betaald voetbal deed dit voorstel naar aanleiding van de bekerfinale van vorig seizoen (5-1 winst voor PEC Zwolle). In De Kuip zorgde de aanhang van de Amsterdammers voor ongeregeldheden met vuurwerk.

Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de wedstrijd al na vier minuten stil, waarna Edwin van der Sar - directeur marketing van Ajax - het publiek vermanend toesprak. Na een pauze van een half uur werd de finale uiteindelijk hervat.

'De aanklager betaald voetbal vindt na onderzoek dat Ajax verantwoordelijk is voor het afsteken en gooien van vuurwerk door de eigen aanhang. Tegelijkertijd is de aanklager van mening dat de verwijtbaarheid begrensd is, omdat de KNVB, Ajax en PEC Zwolle gezamenlijk verantwoordelijk waren voor de wedstrijdorganisatie', luidt het statement van de KNVB.

Mede dankzij de actieve rol van Ajax zijn na afloop 32 mensen uit het vak van waaruit vuurwerk werd gegooid geïdentificeerd. Zij hebben allen een landelijk stadionverbod gekregen. In totaal kregen 74 in De Kuip aanwezige toeschouwers na de bekerfinale een stadionverbod.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen