Ajax viert jubileum in Arena tijdens CL-duel met Barcelona

Het thuisduel met Barcelona dinsdagavond (20.45 uur) is de 75ste Europese wedstrijd die Ajax afwerkt in De Arena. Tot dusver wonnen de Amsterdammers 34 keer, tegen zestien gelijke spelen en 24 nederlagen.

Ajax viert jubileum in Arena tijdens CL-duel met Barcelona

Op 25 september 1996 was Grasshoppers de eerste tegenstander. Door een doelpunt van Murat Yakin wonnen de Zwitsers verrassend de Champions League-wedstrijd op bezoek bij Ajax, dat een seizoen eerder nog verliezend finalist in het kampioenenbal was.

Drie weken later, op 16 oktober 1996, volgde de eerste Europese thuisoverwinning van Ajax in De Arena. Mede dankzij twee treffers van de Portugees Dani werd Glasgow Rangers met 4-1 verslagen.

De grootste overwinning van Ajax volgde een klein jaar later tegen Branik Maribor. Onder leiding van trainer Morten Olsen werd het liefst 9-1. Shota Arveladze nam drie goals voor zijn rekening. In totaal scoorde hij zeven keer in De Arena, waardoor hij samen met Zlatan Ibrahimovic de tweede plaats bezet achter Luis Suarez. De Uruguyaan maakte elf treffers.

Het dieptepunt voor Ajax vond plaats op 23 november 2010, toen de Amsterdammers met liefst 4-0 verloren van Real Madrid. Cristiano Ronaldo nam twee doelpunten voor zijn rekening en staat in totaal op vijf goals in De Arena. Hij is daarmee de meest productieve tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen