Ajax verwerpt voorstel twee duels schorsing Vermeer

Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om doelman Kenneth Vermeer voor twee wedstrijden te schorsen. De keeper kreeg in het duel met Heracles Almelo (4-0 winst) een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Geoffrey Castillion.

Ajax verwerpt voorstel twee duels schorsing Vermeer

De Amsterdammers hebben aan de KNVB laten weten niet akkoord te gaan. Bij een akkoord zou Vermeer niet onder de lat kunnen staan in de topper tegen PSV en de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Zijn vervanger Jasper Cillessen deed het overigens uitstekend en had met een aantal reddingen een groot aandeel in de 4-0 overwinning op Heracles. De tuchtcommissie van de voetbalbond gaat nu naar het incident kijken, waardoor Vermeer een schorsing van meer wedstrijden riskeert.

In tegenstelling tot Vermeer ging Nick van der Velden wel akkoord met het schikkingsvoorstel. De aanklager had de NEC'er een schorsing voorgelegd van drie duels, waarvan een voorwaardelijk. De middenvelder, die zondag een rode kaart kreeg wegens natrappen, mist de wedstrijden tegen NAC Breda en PEC Zwolle.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen