'Ajax verkoopt overbodige Bazoer aan VfL Wolfsburg'

Reacties

Riechedly Bazoer is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De middenvelder stapt per 1 januari over naar VfL Wolfsburg, waar hij een contract tot medio 2021 tekent. Dat meldt De Telegraaf.

'Ajax verkoopt overbodige Bazoer aan VfL Wolfsburg'

De twintigjarige Bazoer was in de voorgaande jaren onder trainer Frank de Boer zeker van een basisplaats en groeide uit tot international, maar krijgt onder Peter Bosz nauwelijks speeltijd. Dat er een winters vertrek van de middenvelder zat aan te komen was dan ook al een tijdje duidelijk. Meerdere clubs waren bereid te voldoen aan de vraagprijs van Ajax, maar Bazoer zelf geeft de voorkeur aan een overstap naar VfL Wolfsburg.

Zaakwaarnemer en broer Irchandly Bazoer heeft inmiddels een mondeling akkoord bereikt met Wolfsburg, dat afgelopen zomer ook al interesse had. Ajax ontvangt twaalf miljoen euro voor de zesvoudig Oranje-international, die op zestienjarige leeftijd door de Amsterdammers voor drie ton werd overgenomen van PSV.

Bazoer speelde in totaal 51 Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor zes doelpunten. Wolfsburg staat momenteel vijftiende in de Bundesliga. Bazoer komt bij zijn nieuwe club landgenoot Jeffrey Bruma tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.