Ajax verkoopt dure aanvaller Cvitanich aan Franse Nice

Ajax en OGC Nice hebben een akkoord over de overgang van Dario Cvitanich (28). De Argentijnse spits stapt per direct over naar de club in Frankrijk en tekent een driejarig contract .

Ajax verkoopt dure aanvaller Cvitanich aan Franse Nice

Cvitanich, die bij Ajax over een nog één jaar doorlopende verbintenis beschikte, werd door trainer Frank de Boer al niet opgenomen in het 27-koppige keurkorps dat vanaf donderdag met een trainingskamp in Engeland begint. De aanvaller kreeg de tijd om zijn overgang af te ronden.

Cvitanich kwam in 2008 voor liefst zeven miljoen euro over van Banfield (Arg). In Amsterdam kon hij zijn flinke transfersom nooit helemaal waarmaken. In totaal kwam de spits, die ook over een Kroatisch paspoort beschikt, tot 13 goals in 42 optredens voor Ajax.

Mede doordat Cvitanich niet in de plannen voorkwam bij Ajax werd hij twee keer verhuurd. Het kalenderjaar 2010 aan het Mexicaanse CF Pachuca en het afgelopen seizoen aan het Argentijnse Boca Juniors.

Met het vertrek van Cvitanich is Ajax ook direct verlost van het riante salaris dat de spits jaarlijks mocht toucheren. De Amsterdamse club maakt geen transfersom bekend. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's