Ajax vecht met Europese top om Noors talent Ødegaard

Reacties

Ajax maakt serieus werk van de jacht op het toptalent Martin Ødegaard. De vijftienjarige middenvelder van Strømsgodset IF komt tijdens de Noorse winterstop naar Amsterdam om sfeer te proeven en mee te trainen.

Ajax vecht met Europese top om Noors talent Ødegaard

De Noorse competitie eindigt half november. Met het bezoek van Ødegaard hoeft Ajax zich nog niet rijk te rekenen. De kersverse international gaat de komende maanden met zijn vader bij verschillende clubs in Europa rondkijken om te bepalen waar hij zijn carrière wil vervolgen.

Behalve Ajax hebben ook Barcelona, Bayern München, Juventus, Manchester United, Manchester City en Liverpool hun zinnen op Ødegaard gezet. Vorig jaar liep hij al stage bij Manchester United en Bayern München. Half april maakte Ødegaard zijn debuut in de hoofdmacht van Strømsgodset, de huidige nummer vier in de Noorse competitie. Sindsdien speelde hij 21 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists verzorgde. Twee maanden geleden, in het oefenduel met de Verenigde Arabische Emiraten, werd Ødegaard de jongste debutant in de historie van de Noorse nationale ploeg.

Bondscoach Per-Mathias Høgmo adviseerde de aanvallende middenvelder onlangs voor Ajax te kiezen als hij zestien is. 'Martin heeft twee keuzes', zei Høgmo in de Noorse pers. 'Hij kan naar een club gaan die werkt aan zijn internationale ontwikkeling, zoals Ajax, of hij kan direct naar een topclub. Veel spelers slagen via die eerste route.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.