Ajax tweede dankzij simpele overwinning op VVV-Venlo

Ajax is FC Twente voorbijgestreefd op de ranglijst. De Amsterdammers boekten in Limburg een verplicht ogende zege op VVV-Venlo. Ondanks slordig verdedigen hield Ajax het doel schoon, het werd 0-3.

Ajax tweede dankzij simpele overwinning op VVV-Venlo

Ajax startte slap aan het duel, ondanks dat de Amsterdammers het leeuwendeel van het balbezit hadden. Achterin oogde de jonge defensie, met Stefano Denswil als vervanger van de geschorste Niklas Moisander, onzeker.

Het was Daley Blind die VVV in de openingsfase de eerste kans gunde. Hij leverde de bal eenvoudig in bij Bryan Linssen, maar diens voorzet was te hoog voor spits Uche Nwofor. De eerste grote kans die volgde was er een voor Ajacied Siem de Jong, in de 35ste minuut. Dat leverde direct een doelpunt op. Christian Eriksen bediende de aanvoerder van de Amsterdammers vanaf de rechterkant. Hij kreeg de bal wat gelukkig onder controle, maar de afronding van De Jong was daarom niet minder knap. Hij schoof de bal achter doelman Niki Mäenpää.

Aan het spelbeeld veranderde weinig; ook na rust was de Ajax-defensie niet de sterkste linie. Hoewel het van de Venlose club niet veel te duchten had, speelden de Amsterdammers in balbezit nogal chaotisch. Al na drie minuten leidde het geklungel tot een goede mogelijkheid voor Nwofor, maar de spits mikte met zijn hoofd over het doel van Ajax-doelman Kenneth Vermeer.

Dat Ajax na ruim een uur de voorsprong verdubbelde, kwam dan ook uit de lucht vallen. De Jong bracht de bal voor, waarop Schöne de bal aan Viktor Fischer gaf. De 18-jarige Deen twijfelde niet en schoot met de binnenkant van zijn rechtervoet raak. Negen minuten voor tijd gooide de ingevallen Derk Boerrigter de wedstrijd in het slot. Uit de kluts schoot hij de 0-3 binnen.

Door de winst behoudt Ajax de aansluiting op PSV; het verschil blijft drie punten. Bovendien gaat het FC Twente voorbij, dat punten verloor tegen FC Utrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen