Ajax steekt 950 duizend euro extra in jeugdopleiding

Reacties

Ajax gaat de jeugdopleiding een impuls geven met een extra investering van 950 duizend euro. Dat bedrag komt bovenop het jaarbudget van zeven miljoen euro.

Ajax steekt 950 duizend euro extra in jeugdopleiding

Aanvankelijk hoopten hoofd jeugdopleiding Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind 1,8 miljoen euro te kunnen investeren, maar de directie stelde uiteindelijk iets meer dan de helft van dat bedrag ter beschikking.

Daarmee gaat Ajax onder meer investeren in trainingsfaciliteiten en de opwaardering van contracten van jeugdtrainers in de onderbouw naar veertig uur per week.

Daarnaast gaat de club serieus werk maken van de bouwplannen voor schoolfaciliteiten en slaapgelegenheden voor de bovenbouw (A-junioren en B1) op trainingscomplex De Toekomst.

Los daarvan is Ajax dit seizoen begonnen met een roulatiesysteem onder de jeugdtrainers. Om de nieuwe werkwijze sinds de Cruijff-revolutie verder aan te scherpen, wisselen de teamcoaches elke zes weken van ploeg. Met die aanpak wil Ajax de nadruk op individuele ontwikkeling van talenten blijven leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.