Ajax start met Van der Hoorn en Sinkgraven tegen Heracles

Reacties

Frank de Boer heeft Joël Veltman aangewezen als vervanger van de geblesseerde Kenny Tete. De trainer van Ajax heeft de 24-jarige verdediger tegen Heracles Almelo rechtsback gezet. Mike van der Hoorn start centraal achterin bij de koploper van de Eredivisie.

Ajax start met Van der Hoorn en Sinkgraven tegen Heracles

Ajax speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0) ook al uit in die formatie, nadat Tete al in de negentiende minuut was uitgevallen met een serieuze enkelblessure. Ricardo van Rhijn maakt wel zijn rentree in de wedstrijdselectie, maar een basisplaats is niet weggelegd voor de 24-jarige Leidenaar. Veltman kan ondanks lichte hamstringklachten aan de aftrap verschijnen.

Dat besluit van De Boer is voor Van der Hoorn een flinke opsteker. De 23-jarige mandekker kwam tot het duel van zaterdagavond slechts negen minuten in actie in de Eredivisie, maar nu lonkt eindelijk een lange periode als basisspeler. Voor Van Rhijn lijkt daarentegen nog geen einde te komen aan een lastige periode. De achtvoudig international blijft vooralsnog op het tweede plan.

Naast Van Rhijn begint ook Donny van de Beek op de bank. De achttienjarige middenvelder stond na de winterstop in de basis tegen ADO Den Haag (1-0) en Vitesse bij afwezigheid van Davy Klaassen, maar moet nu plaatsmaken voor Daley Sinkgraven. De twintigjarige linkspoot is na twee invalbeurten weer volledig klaar voor zijn eerste basisplaats na een knieblessure.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.