Ajax start met een eigen vrouwenteam, PSV twijfelt nog

Ajax is van plan vanaf volgend seizoen ook een vrouwenvoetbalteam te hebben. De Amsterdammers hebben zich aangemeld voor de BeNe League van de volgende jaargang. Ook PSV denkt na over een vrouwenafdeling, al zou dat wel in samenwerking met partner FC Eindhoven gestalte moeten krijgen.

Ajax start met een eigen vrouwenteam, PSV twijfelt nog

De vrouwenploeg van Ajax zou de trainingen en wedstrijden af gaan werken op De Toekomst. De club is voornemens Marleen Molenaar aan te stellen als coach.

PSV gaat op zijn beurt de samenwerking met FC Eindhoven intensiveren. Samen denken de Eindhovense ploegen na over een vrouwenteam. In de jeugdopleiding werken de clubs al samen, bovendien komt er een gezamenlijk belofteteam. Bovendien verhuurt PSV geregeld spelers om bij het kleine broertje te laten rijpen.

Namens de Ajax-directie legt Henri van der Aat uit waarom Ajax tot het besluit is gekomen. 'Vrouwenvoetbal is niet alleen de snelst groeiende sport ter wereld, het is wereldwijd ook de grootste teamsport voor vrouwen. Er zaten gisteren meer dan 50.000 toeschouwers op de tribune bij de UEFA Champions Leaguefinale tussen Lyon en Frankfurt. Dat zegt veel. We zijn heel blij dat het mogelijk is om in te stappen op een manier die bij Ajax past. De komende weken zullen veel details nader moeten worden uitgewerkt en de verwachting is dan ook dat we over een paar weken meer en concretere plannen naar buiten kunnen brengen.'

Overigens meldt Ajax dat het zogenaamde technisch hart, bestaande uit Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Frank de Boer (aangevuld met adviseur Johan Cruijff) zich achter de plannen heeft geschaard. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's