Ajax start met drie verdedigers, Sinkgraven en El Ghazi

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kiest ervoor om de 4-4-2-formatie van FC Utrecht te counteren met een 3-4-3-systeem. Dat betekent dat er een plaats vrijkomt op het middenveld voor Daley Sinkgraven. In de voorhoede heeft Anwar El Ghazi zijn basisplek terug en dus zit Lasse Schöne op de bank.

Ajax start met drie verdedigers, Sinkgraven en El Ghazi

Vorige week koos De Boer er tegen SC Cambuur (0-1 winst) voor om Mitchell Dijks door te schuiven naar het middenveld, maar de linksback had het daar moeilijk. Dijks kampte bovendien met lichte klachten, wat de keuze voor Sinkgraven waarschijnlijk nog wat makkelijker maakte.

El Ghazi was in Leeuwaren beslissend geweest door als invaller een assist te geven en als beloning mag hij het tegen Utrecht vanaf het begin proberen. Hij vormt de Amsterdamse voorhoede met spits Arek Milik en linksbuiten Amin Younes.

Bij Utrecht heeft huurspeler Ruben Ligeon tegen zijn eigenlijke werkgever een basisplaats als linksback, terwijl in de voorhoede Ruud Boymans naar de bank verwezen is. Nacer Barazite heeft na zijn goede invalbeurt tegen NEC (3-1 winst) zijn basisplek terug.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever; Gudelj, Bazoer, Sinkgraven, Klaassen; El Ghazi, Milik, Younes.
FC Utrecht: Bednarek; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Ligeon; Ramselaar, Strieder, Ludwig, Janssen; Barazite, Haller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.