Ajax start bekertoernooi met nieuwe defensie en Schöne

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn opstelling voor het KNVB-bekerduel met De Graafschap flink gewijzigd. De Amsterdammers treden aan met een geheel nieuwe defensie, waarin geen plaats is voor John Heitinga. Lasse Schöne start wel voor het eerst dit seizoen in de basis.

Ajax start bekertoernooi met nieuwe defensie en Schöne

De Boer kondigde al aan dat Diederik Boer tijdens het bekertoernooi het doel zou verdedigen. Ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn en Nick Viergever krijgen woensdagavond om 20.45 uur een kans om zich te bewijzen tegen de Eredivisie-hekkensluiter.

Voor Heitinga is geen plaats in die driemansdefensie, waarvoor De Boer waarschijnlijk kiest met het oog op het tweespitsensysteem van De Graafschap. In dat nieuwe systeem is er op het middenveld plaats voor Schöne. De Deen start bij afwezigheid van Davy Klaassen op 10.

Behalve Klaassen worden ten opzichte van de 2-0 zege op Excelsior ook Jasper Cillesssen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks gespaard. Cillessen, Riedewald en Tete zitten zoals aangekondigd zelfs niet bij de wedstrijdselectie.

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever; Bazoer, Gudelj, Schöne, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.