Ajax speelt met Boer in op vertrek Vermeer

Reacties

Diederik Boer is de nieuwe reservekeeper van Ajax. Hij is de vervanger van Kenneth Vermeer, die overstapte naar aartsrivaal Feyenoord. Boer wordt overgenomen van PEC Zwolle, zo bevestigt die club. Boer tekent voor drie seizoenen.

Ajax speelt met Boer in op vertrek Vermeer

Boer speelde zijn hele profcarrière voor Zwolle. In de hoofdstad van Overijssel stond hij in totaal 320 wedstrijden onder de lat. De hoogtepunten in zijn loopbaan beleefde hij tegen zijn nieuwe werkgever Ajax, door de Amsterdammers te verslaan in de strijd om de KNVB Beker (5-1) en Johan Cruijff Schaal (1-0). Ook werd Boer twee keer kampioen in de Eerste Divisie.

Boer, de enige keeper in het Nederlandse betaalde voetbal met negen vingers, is de vijfde zomeraanwinst voor Ajax. De regerend landskampioen trok eerder Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic, Robert Muric en Nick Viergever aan. Maandag wordt 33-jarige doelman medisch gekeurd en daarna wordt de transfer afgerond, maar PEC bevestigde de overgang dus al wel.

'De club gunt Diederik deze overgang', aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. 'Hij heeft altijd alles gegeven voor PEC Zwolle en is samen met de club doorontwikkeld. Dat hij nu deze stap naar de landskampioen kan maken, is voor zowel hem als PEC Zwolle goed. Het toont de groei die wij als club hebben doorgemaakt, dat we steeds vaker spelers aan de Nederlandse top verkopen. Uiteraard staat er een serieuze transfersom tegenover en zijn wij ons momenteel aan het beraden over een opvolger.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.