Ajax speelt gelijk tegen de kampioen van Denemarken

Na de eenvoudige overwinning op SV Hönnepel (6-0) slaagde Ajax er zaterdagmiddag niet in de tweede zege van de dag te boeken. Op sportpark De Middelmors in Rijnsburg kwam de ploeg van trainer Frank de Boer niet verder dan een gelijkspel tegen Aalborg BK: 2-2.

De regerend landskampioen speelde de tweede oefenwedstrijd van de dag tegen de titelhouder van Denemarken. De Amsterdammers begonnen het duel met onder anderen Kenneth Vermeer, Davy Klaassen, Nick Viergever, Lasse Schöne en Bayer Leverkusen-huurling Arkadiusz Milik.

In Rijnsburg waren Schöne en Danny Bakker de doelpuntenmakers tegen Aalborg. Bakker maakte eerder deze zaterdag nog de zesde treffer tegen Hönnepel en leek Ajax tegen de Denen zelfs naar de overwinning te schieten.

Helaas voor Bakker was het slotakkoord voor Aalborg, dat via een benutte strafschop van Helenius de eindstand bepaalde: 2-2. Voor de rust had Eenevoldsen Aalborg na ruim twintig minuten op voorsprong gezet uit een snelle counter. De fraaiste treffer van de middag viel vlak voor de rust. Met een schitterende vrije trap schoot Schöne de 1-1 binnen.

Ondanks de late gelijkmaker van Aalborg BK overheerst de tevredenheid bij trainer Frank de Boer. 'Ik heb goede dingen gezien. Er is door iedereen veel arbeid geleverd. Ook in Zeist hebben de jongens die tegen Hönnepel in actie kwamen een goede indruk achtergelaten. Voor de invallers van Jong Ajax was dit ook weer een stapje hoger qua niveau.'

De Amsterdammers treffen in de komende periode twee tegenstanders van formaat. Volgende week zaterdag neemt Ajax het op tegen Real Sociedad, de nummer zeven van het afgelopen seizoen in de Primera División. Een week later is Benfica, de kampioen van Portugal, de tegenstander.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.