Ajax speelt dankzij Suarez onverdiend gelijk tegen Roda

Ajax heeft in Kerkrade duur puntverlies geleden tegen Roda JC. De club uit Amsterdam verdiende eigenlijk geen punt, maar dankzij Luis Suarez werd er toch nog gelijkgespeeld: 2-2.

De ploeg van trainer Martin Jol begon wel goed aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten kregen Miralem Sulejmani Marko Pantelic en Demy de Zeeuw grote kansen op aangeven van Suarez. Sulejmani, die verrassend in de basis startte, schoot de bal in de verre hoek tegen de paal.

In de 23ste minuut kwam Ajax ook op voorsprong. Na een ongelukkig handsbal van Davy De Fauw kregen de bezoekers een strafschop, die door Suarez feilloos werd benut. Een minuut later stond het echter weer gelijk, nadat Arnaud Sutchuin op aangeven van Anouar Hadouir knap afrondde.

Na rust was Roda JC veel feller van Ajax en de treffer van Boldizsár Bodor in de 54ste minuut was meer dan terecht. Willem Janssen zette goed door op de linkerkant en behield het overzicht, hij stelde Bodor in staat om de 2-1 achter Ajax-doelman Maarten Stekelenburg te schieten.

Ajax maakte geen aanspraak op een punt, maar dankzij Suarez kregen de bezoekers deze wel. De Uruguayaan schoot een vrije trap binnen en bepaalde zo de eindstand op 2-2. In de slotfase was hij bijna opnieuw trefzeker uit een vrije trap, maar dat was teveel van het goede geweest. Ajax eindigde de wedstrijd overigens met tien man, Urby Emanuelson werd kort voor tijd met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Door het gelijkspel blijft Ajax steken op twintig punten uit negen wedstrijden, evenveel als Feyenoord. Ook PSV en FC Twente hebben datzelfde puntenaantal, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Roda JC bezet de dertiende plaats, met negen punten uit evenveel duels.