Ajax rondt transfer 'voorbeeldprof' Gudelj af

Reacties

Ajax heeft de transfer van Nemanja Gudelj bevestigd. De 23-jarige middenvelder komt over van AZ en heeft een contract getekend tot de zomer van 2020. De Amsterdammers betalen naar verluidt zes miljoen euro voor de Servische international.

Ajax rondt transfer 'voorbeeldprof' Gudelj af

Gudelj ontbrak woensdag op de training van AZ om de laatste plooien glad te strijken. Trainer Frank de Boer is blij dat de komst van Gudelj al zó vroeg is afgerond.' Het nieuwe seizoen begint al vroeg voor ons met eind juli de eerste wedstrijd in de voorronde UEFA Champions League. Het is daarom belangrijk dat we zo snel mogelijk de selectie op orde hebben. We proberen daarom slagvaardig te zijn, iets wat bij deze transfer goed gelukt is. Natuurlijk komen er wellicht nog meer nieuwe spelers, maar de komst van Nemanja Gudelj is in ieder geval een eerste belangrijke stap. Ik ben zeer blij met zijn komst.'

Vooral omdat de aanvoerder van AZ kwaliteiten heeft die de huidige Ajax-selectie ontbeert. 'We hebben gekeken naar wat voor soort spelers we missen in onze huidige selectie. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we zo nu en dan een bepaalde energie in het elftal missen. In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een beukie kunnen uitdelen', zegt De Boer op de Ajax-website.

'Christian Poulsen was daar twee seizoenen lang een goed voorbeeld van', vervolgt De Boer. 'Sinds zijn vertrek zijn we op zoek gegaan naar een andere speler die onze jonge selectie op sleeptouw kan nemen. Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt. Hij laat niets aan het toeval over. Zowel binnen als buiten het veld. Hij is echt een voorbeeldprof', aldus de oud-international.

Gudelj vertolkte dit seizoen bij AZ een echte voortrekkersrol. Niet alleen ging de bij NAC Breda opgeleide en doorgebroken middenvelder voorop in de strijd, ook was hij met zijn traptechniek en diepgang al goed voor elf competitiegoals. Afgelopen zomer leek de kersverse Ajax-aanwinst nog voor tien miljoen euro naar FC Porto te verkassen, maar die transfer viel in het water bij gebrek aan een bankgarantie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.