Ajax rondt komst miljoenenaankoop Casierra af

Reacties

Ajax heeft zich versterkt met Mateo Casierra. De spits komt voor een bedrag van naar verluidt 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali, een topclub uit Colombia. Hij tekent voor vijf seizoenen.

Ajax rondt komst miljoenenaankoop Casierra af

De negentienjarige Casierra staat in zijn vaderland te boek als een groot talent en werd de afgelopen maanden intensief gescout door Ajax. De Amsterdammers raakten overtuigd van de kwaliteiten van de jeugdinternational, hoewel hij dit seizoen slechts drie keer scoorde in zestien competitiewedstrijden voor Deportivo Cali.

'Ik ben erg blij om hier te zijn', reageert de Colombiaanse belofte op zijn transfer naar de nummer twee van de Eredivisie van het afgelopen seizoen. 'Ik ken veel grote namen uit het verleden: Johan Cruijff, Marco van Basten en Luis Suárez. Ajax heeft een prachtige historie. Fantastisch dat ik het Ajax-shirt mag gaan dragen. Dit is een droom die uitkomt.'

Casierra wordt vooral geroemd om zijn fysieke kwaliteiten en zijn kopkracht. Bij Ajax moet hij voorlopig de concurrentie aangaan met Arek Milik. De kans is echter groot dat de Pool deze zomer wordt verkocht door Ajax, dat in Klaas-Jan Huntelaar de gedroomde opvolger ziet voor Milik. Casierra zou dan in de schaduw van Huntelaar rustig aan het niveau en de speelstijl kunnen wennen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.