Ajax rondt contractverlenging geblesseerde Sigthórsson af

Reacties

De contractverlenging van Kolbeinn Sigthórsson bij Ajax is definitief. Eerder hadden club en speler al een akkoord over een langer verblijf van de IJslander.

Ajax rondt contractverlenging geblesseerde Sigthórsson af

Eind augustus maakte directeur voetbalzaken Marc Overmars al bekend dat er een mondeling akkoord was met Sigthórsson, wiens oude contract komende zomer afliep. Dinsdag maakte Ajax bekend dat de verlenging tot medio 2016 helemaal is afgerond. Een transfervrije overgang aan het eind van het lopende seizoen is daarmee van de baan.

Het nieuws van het nieuwe contract komt een dag nadat bekend werd dat de IJslandse spits dit kalenderjaar niet meer speelt. Zaterdag liep hij in het competitieduel met Willem II (5-0) vlak na zijn openingsgoal een enkelblessure op. Door een ingescheurde enkelband kan hij pas volgend jaar weer in actie komen.

Sigthórsson speelt sinds de zomer van 2011 in Amsterdam, toen kwam hij over van AZ. In totaal speelde hij 98 officiële wedstrijden, waarin hij 33 doelpunten maakte. Dit seizoen kwam hij tot vijf goals in veertien duels en moet hij de spotlights delen met de Pool Arek Milik. Sigthórssons concurrent scoorde acht keer in negen wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.