Ajax pakt met Milik gemiddeld een punt meer

Reacties

● Willem II verloor 30 van de 38 Eredivisieduels met Ajax in Tilburg (W7, G1).

Ajax pakt met Milik gemiddeld een punt meer

● Geen team scoorde vaker in de Eredivisie tegen een ander elftal dan Ajax tegen Willem II (251 keer).

● Ajax won 22 van de laatste 23 competitieduels met Willem II (V1 – thuis en uit); een reeks waarin de Tricolores 14 keer niet tot scoren kwamen.

● Willem II won de laatste drie thuisduels in de competitie en kan voor het eerst sinds oktober 2004 een serie van vier Eredivisiezeges op rij voor eigen publiek neerzetten.

● In de laatste zeven seizoenen op het hoogste niveau boekte Willem II slechts één keer meer dan het huidige aantal van negen zeges na 34 duels (tien in 2008/09).

● Samuel Armenteros (negen goals) heeft nog één doelpunt nodig om de eerste Willem II-speler met tien of meer doelpunten in één Eredivisieseizoen te worden sinds Frank Demouge in 2008/09 (veertien).

● Ajax wist in de laatste twaalf uitduels in competitieverband slechts twee keer de nul te houden.

● Opvallend: Ajax is ongeslagen in de laatste 59 duels tegen een promovendus (W51, G8).

● De grootste Eredivisiezege van Ajax in de laatste 49 competitiewedstrijden is de ontmoeting met Willem II eerder dit seizoen (5-0 in de Arena).

● De Amsterdammers hadden in slechts elf van de 23 wedstrijden dit seizoen meer schoten op doel dan de tegenstander; negen van deze elf duels werden gewonnen (G1, V1).

● Arek Milik maakte zijn meest recente competitiedoelpunt voor Ajax in het thuisduel met Willem II op 6 december. Sindsdien staat de Poolse spits in de Eredivisie 442 minuten droog.

● Met de Milik in de gelederen (zestien duels) pakt Ajax gemiddeld 2,44 punten, zonder de aanvaller (zeven wedstrijden) haalt de ploeg gemiddeld 1,43 punt per wedstrijd.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.