Ajax pakt Eusébio Cup dankzij solo Kishna en save Vermeer

Reacties

Ajax tankte zelfvertrouwen door in Lissabon met 0-1 te winnen van Benfica. Als beloning kunnen de Amsterdammers een trofee bijzetten in hun prijzenkast.

Ajax pakt Eusébio Cup dankzij solo Kishna en save Vermeer

Het was al de tweede ontmoeting tussen beide clubs in enkele uren. Eerder vandaag was een duel tussen de beloftenelftallen van beide partijen in 4-3 voor Benfica geëindigd. In het Estadio da Luz stond zaterdagavond de Eusébio Cup op het spel, de trofee vernoemd naar het dit jaar overleden Benfica-icoon.

Ajax begon onwennig en mocht Kenneth Vermeer danken voor een aantal uitstekende reddingen. De doelman stond in de basis doordat de Amsterdamse WK-gangers, waaronder Jasper Cillessen, nog op vakantie waren. Vermeer is vanwege zijn rol op het tweede plan uit op een transfer en bewees zich met het oog daarop een prima dienst in Lissabon.

Vier minuten voor rust kwam Ajax aan de leiding door een bevlieging van Ricardo Kishna (op de foto met Mike van der Hoorn). Hij soleerde op techniek en inzet door de vijandige defensie en prikte vervolgens uit lastige hoek raak. Na de pauze was Benfica dominant en zorgden Ola John en aanwinst Bebe voor gevaarlijke momenten. Een strafschop (na een lichte overtreding van Nick Viergever) leek Benfica in de slotminuten langszij te helpen, maar Vermeer bevestigde zijn uitstekende vorm door de inzet van Francisco Jara klemvast te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.