Ajax opnieuw beter dan 'joker van de jetset'

Ajax leeft weer in de Champions League en kan bij winst over twee weken uit tegen FC Thun, en ervan uitgaande dat Arsenal op Highbury Sparta Praag opnieuw klopt, plaatsing voor de achtste finale al bijna niet meer mislopen. Toch zijn de Amsterdammers er nog lang niet bovenop, zo menen de Nederlandse kranten.

Ajax opnieuw beter dan 'joker van de jetset'

Alle komen ze tot de conclusie dat Thun bijzonder weinig voorstelde en dat de zege niet veel zegt. De Volkskrant is het stelligste. 'Behalve de vraag hoe FC Thun het in godsnaam tot de Champions League heeft weten te schoppen, konden de Ajax-fans zich gisteren in de Arena ook afvragen welke betekenis zij zouden moeten toekennen aan de 2-0 overwinning tegen dit veredelde amateurelftal.'

De Volkskrant ziet net als De Telegraaf parallellen met vorig seizoen, toen Ajax thuis van Maccabi Tel Aviv won. 'Misschien kan dat een nieuwe traditie worden, dat de UEFA de zwakste club uit een Europese competitie naar Amsterdam stuurt, als de nood het hoogste is', aldus de Volkskrant.

'De bonte verzameling opgeleefde afdankertjes is de zwakste tegenstander die Ajax ooit in dit toernooi trof', meent De Telegraaf, die de Zwitsers net als de Israëliërs ziet als 'de joker van de jetset'.

Uiteraard kreeg de productieve bui van Yannis Anastasiou aandacht, ook al heeft Ajax het lek in scorend opzicht daarmee nog niet boven. 'Een verdediger als PSV-speler Alex, zondag zijn tegenstander in Eindhoven, zal er bijvoorbeeld geen minuut minder om hebben geslapen, vannacht in Milaan', voorspelt het AD.

De GPD-bladen haalden een al dan niet ironisch spreekkoor in De Arena aan om de situatie te schetsen. 'Ajax heeft een spits, olé, olé. Een gezongen aubade van de Ajax-supporters aan spits Yannis Anastasiou.'

Bekijk hier al onze video's