Ajax opent tegen PSG, Suarez mag in Amsterdam spelen

Ajax opent het nieuwe Champions League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Bekijk onderstaand het gehele programma.

Ajax opent tegen PSG, Suarez mag in Amsterdam spelen

Ajax werd donderdag in Monaco gekoppeld aan Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia. Kort na de loting werd ook het definitieve programma publiek gemaakt.

Ajax opent tegen de Franse kampioen op 17 september. Daarna volgt de uitwedstrijd op Cyprus, alvorens de ploeg van Frank de Boer begint aan de dubbele ontmoeting met Barcelona.

Omdat in de vijfde wedstrijd het bezoek aan Paris Saint-Germain op het programma staat, besluit Ajax in eigen huis tegen de op papier minste tegenstander.

Door het programma kan Luis Suarez niet aantreden in Camp Nou tegen zijn oude werkgever Ajax. De Uruguayaan is op dat moment nog geschorst. In Amsterdam mag hij wel aantreden. Dat geldt ook voor de dan van zijn blessureleed herstelde Neymar en vedette Lionel Messi.

Een tegenvaller voor het Amsterdamse publiek is daarentegen dat Zlatan Ibrahimovic waarschijnlijk niet van de partij is in het uitduel met Ajax. De voormalige spits van de Amsterdammers kampt met een heupblessure en lijkt daar niet op tijd van hersteld om over drie weken in De Arena aan te treden met PSG.

Het volledige programma van Ajax in de groepsfase: Woensdag 17 september: Ajax - Paris Saint-Germain Dinsdag 30 september: Apoel FC - Ajax Dinsdag 21 oktober: FC Barcelona - Ajax Woensdag 5 november: Ajax - FC Barcelona Dinsdag 25 november: Paris Saint-Germain - Ajax Woensdag 10 december: Ajax - Apoel FC

Bekijk hier al onze video's