Ajax opent seizoen met gelijkspel tegen Dinamo Moskou

Ajax heeft tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven tegen Dinamo Moskou. Daardoor eindigde het eerste oefenduel van de Amsterdammers onbeslist: 2-2.

In het Oostenrijkse Kematen begon Ajax fanatiek tegen Dinamo Moskou. Al in de tweede minuut raakte de kersverse aanvoerder Davy Klaassen de paal, alvorens de Amsterdammers een kwartier later alsnog op voorsprong kwamen. Maxim Kuzmin schoot een hoekschop van Lasse Schöne achter zijn eigen doelman. In de dertigste minuut schoot Anton Sosnin via het been van Jairo Riedewald de gelijkmaker binnen.

Na rust stuurde Frank de Boer een geheel ander elftal het veld in tegen Dinamo, waar de Nederlanders Douglas (lies) en Alexander Büttner (scheenbeen) wegens blessures ontbraken. Riechedly Bazoer zorgde in de 58ste minuut voor een hernieuwde voorsprong door met links de bal in de hoek te plaatsen. Dankzij een fraaie knal van Yann M'Vila kwam Dinamo ook in de tweede helft langszij en eindigde het oefenduel onbeslist: 2-2.

Bij Ajax maakten overigens Nemanja Gudelj (overgekomen van AZ), Mauro Savastano en Vaclav Cerny (beiden eigen jeugd) hun debuut in de hoofdmacht. John Heitinga en Mitchell Dijks speelden daarnaast voor het eerst mee na hun terugkeer bij de Amsterdamse club.

Ajax eerste helft: Boer; Tete, Heitinga, Riedewald, Dijks; Klaassen, Gudelj, Sinkgraven; Schöne, El Ghazi, Menig.

Ajax tweede helft: Onana; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Savastano; Van de Beek, Serero, Bazoer; Muric, Hendriks, Cerny.