Ajax op zoek naar ervaren assistent voor De Boer

Frank de Boer is in elk geval tot de winterstop trainer van Ajax. De Amsterdammers zijn nog op zoek naar een assistent die de veertigjarige oefenmeester kan bijstaan.

Ajax op zoek naar ervaren assistent voor De Boer

De geschikte kandidaat moet veel ervaring hebben en niet meer de ambitie hebben als hoofdtrainer van de Amsterdamse club aan de slag te gaan. Foppe de Haan en Hennie Spijkerman - nu beiden werkzaam voor satellietclub Ajax Cape Town - werden al benaderd, daarnaast zijn ook voormalig Ajax-werknemers Tonny Bruins Slot en Johan Neeskens in beeld om assistent te worden.

Ajax Cape Town wil zowel De Haan als Spijkerman niet kwijt, waardoor de strijd lijkt te gaan tussen Bruins Slot en Neeskens. Beiden hebben op dit moment geen werk. Bruins Slot was tot 5 december 2009 actief als assistent van Ronald Koeman bij AZ, terwijl Neeskens tot 20 oktober van dit jaar fungeerde als rechterhand van Frank Rijkaard bij het Turkse Galatasaray.

De Boer is tot de winterstop interim-trainer van Ajax. De bedoeling is dat de voormalig topverdediger daarna als definitieve opvolger van de opgestapte Martin Jol door het leven gaat. Danny Blind werkt de komende maanden nog als assistent van De Boer. De mogelijkheid bestaat dat de oud-aanvoerder en hoofdtrainer van de Amsterdamse club als technisch manager gaat fungeren.

Overigens ziet De Boer zijn aanvoerder Luis Suarez voorlopig niet op het trainingsveld. De aanvaller die vanwege een schorsing pas in februari inzetbaar is krijgt rust na het Champions League-duel met AC Milan en hoeft zich pas in 2011 weer te melden in Amsterdam. Ook Oranje-internationals Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw krijgen langer rust. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's