Ajax op bezoek in Tsjechië voor Kadlec

Reacties

Een zware delegatie van Ajax heeft dit weekeinde een bezoek gebracht aan Praag voor Vaclav Kadlec (23). Trainer Frank de Boer, voetbaldirecteur Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop zagen de aanvaller aan het werk op het EK Onder-21 tijdens het duel tussen Tsjechië en Servië (4-0).

Ajax op bezoek in Tsjechië voor Kadlec

Overigens was dat van korte duur: Kadlec viel na een half uur uit met een enkelblessure. Volgens de eerste diagnose is hij drie tot vier weken uit de roulatie, zo meldt de UEFA.

Kadlec debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Sparta Praag en werd in 2010 verkozen tot Tsjechisch talent van het jaar. Drie jaar later tekende hij een vierjarig contract bij Eintracht Frankfurt.

In de winterstop van het afgelopen seizoen verhuurde de Duitse club hem terug aan Sparta Praag. Daar kwam hij in dertien competitieduels negen keer tot scoren. Ook PSV had afgelopen winter belangstelling voor Kadlec, maar Frankfurt koos ervoor de aanvaller in Tsjechië te stallen. Kadlec kan zowel in de punt van de aanval als op de rechtervleugel uit de voeten. Drie jaar geleden was hij namens Sparta Praag in de play-offs van de Europa League in twee duels drie keer trefzeker tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.