'Ajax ook bij winst in Eindhoven kansloos voor landstitel'

Reacties

Zelfs een overwinning van Ajax, zondag op bezoek bij PSV, brengt de spanning niet terug in de titelstrijd. Dat stelt Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers die met een achterstand van veertien punten tweede staan in de Eredivisie.

'Ajax ook bij winst in Eindhoven kansloos voor landstitel'

Doordat Ajax zondag niet verder kwam dan 1-1 bij Willem II, liep PSV opnieuw uit. In eigen huis hopen de Eindhovenaren het kampioenschap definitief in hun voordeel te beslissen. 'Als de nummer één en twee tegen elkaar spelen en je hebt al zo'n voorsprong, dan kan je helemaal de genadeklap uitdelen.'

'Ik denk zelfs dat als wij winnen dat het dan nog steeds eigenlijk onmogelijk is. We gaan in ieder geval strijdend ten onder. Als we geen kampioen worden dan moeten we wel proberen zoveel mogelijk punten te halen. Ook komende zondag tegen PSV willen we drie punten uit Eindhoven halen.'

Waar Ajax de afgelopen vier jaar na de winterstop de basis legde voor de landstitel, zijn de Amsterdammers nu dramatisch begonnen aan dit kalenderjaar. Zo verloor de ploeg van De Boer van Vitesse (1-0) en AZ (0-1), terwijl er puntenverlies werd geleden tegen Feyenoord (0-0) en Willem II (1-1). PSV won juist al zijn zeven competitieduels in 2015.

Voor het uitduel met PSV speelt Ajax donderdag nog in de Europa League. De regerend landskampioen gaat op bezoek bij Legia Warschau, dat vorige week de heenwedstrijd in De Arena met 1-0 verloor. De afgelopen twee seizoenen strandde Ajax telkens in de eerste knock-outronde, tegen respectievelijk Steaua Boekarest en Red Bull Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.