Ajax ontloopt Shakhtar en Fenerbahçe in CL-voorronde

Reacties

Hoewel niet alle Europese competities al ten einde zijn, is nu al duidelijk dat Ajax in de derde voorronde van de Champions League bij de geplaatste teams zal horen.

Ajax ontloopt Shakhtar en Fenerbahçe in CL-voorronde

Ajax stroomt net als negen andere clubs in de voorlaatste voorronde van het miljoenenbal in. Nu al is duidelijk dat de Amsterdammers daarin op papier sterke ploegen als Shakhtar Donetsk en Fenerbahçe zullen ontlopen. De nummers twee van Oekraïne en Turkije zullen eveneens in de pot met beschermde ploegen terecht komen.

Als Anderlecht nog één punt haalt in de laatste twee duels van de Belgische play-offs, komt ook de ploeg van Bram Nuytinck en Alexander Büttner bij Ajax in de koker terecht voor de loting. Daarin is waarschijnlijk ook plek voor de Tsjechische vice-kampioen Sparta Praag, tenzij de ontknoping in Rusland nog een verrassende afloop kent.

Indeling loting derde CL-voorronde bij huidige stand van zaken
Geplaatste teams Coëfficiënt Ongeplaatste teams Coëfficiënt
Shakhtar Donetsk (Oek) 81,976 PAOK Saloniki (Gri) 37,440
Ajax (Ned) 58,112 Steaua Boekarest (Roe) 36,576
Anderlecht (Bel) 54,000 AS Monaco (Fra) 36,549
Fenerbahçe (Tur) 40,920 BSC Young Boys (Zwi) 24,755
Sparta Praag (Tsj) 40,585 FK Rostov (Rus) 11,716

Nu staat revelatie FK Rostov op de tweede plek met één punt meer en een wedstrijd minder dan nummer drie Zenit Sint-Petersburg en één punt minder dan koploper CSKA Moskou. Als een van die twee clubs nog als tweede eindigt, zijn ook zij net als Ajax geplaatst. Voor Rostov geldt dat door een gebrek aan Europese prestaties niet.

Het Leicester City van Rusland zou in dat geval in de laatste week van juli en de eerste week van augustus dus een van de opponenten van Ajax kunnen zijn. Dat geldt ook voor de runner-up van Griekenland, de Franse nummer drie AS Monaco en Steaua Boekarest en BSC Young Boys, de nummers twee van Roemenië en Zwitserland.

Als Ajax de play-offs bereikt is het ook in de strijd om een ticket voor het hoofdtoernooi mogelijk geplaatst, zeker als Rostov tweede wordt van Rusland. In dat geval zou Ajax Manchester City, FC Porto, Villarreal en (eventueel) Shakhtar Donetsk ontlopen. Maar ook dan wachten nog sterke opponenten als Borussia Mönchengladbach en AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.