Ajax onderuit tegen Koemans Southampton

Het is Ajax donderdag niet gelukt om het Southampton van manager Ronald Koeman te verslaan. In een besloten vriendschappelijke wedstrijd op trainingscomplex De Toekomst waren de Engelsen met 2-1 te sterk.

Door de interlandbreak staan er een tijdje geen wedstrijden op het programma en daarom besloten beide clubs tegen elkaar te oefenen. De door afwezigheid van diverse internationals uitgedunde ploegen kwamen zorgden voor rust voor een doelpunt. Southampton-jeugdspeler Ryan Seager scoorde na een half uur.

In de tweede helft werd er sneller gescoord. Drie minuten na rust verdubbelden de Engelsen al de score via de Spaanse aanvaller Juanmi. Zo'n tien minuten daarna kwam Ajax, waar John Heitinga als verdedigende middenvelder in de basis stond, terug in de wedstrijd. Lasse Schöne benutte een strafschop. Daar bleef het echter bij.

Aan de kant van Southampton deed de voormalige Feyenoorder Jordy Clasie een uur mee. De middenvelder kwam dit seizoen in de competitie nog niet in actie namens The Saints en wordt tijdens de interlandperiode klaargestoomd voor het eerst volgende Premier League-duel, op 17 oktober tegen Leicester City. Ook de van FC Twente overgekomen Cuco Martina kreeg speeltijd bij de Engelsen.

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Dijks (77. Warmerdam); Heitinga, Bakker (45. El Mahdioui), Schöne; Muric, Hendriks (45. El Azzouzi), Younes.