Ajax 'not amused' met spel Ten Cate en Chelsea

Ajax heeft meegewerkt aan het aanstaande vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea. Toch zijn de Amsterdammers niet te spreken over de manier waarop de Londenaren en hun coach elkaar vonden.

Ajax 'not amused' met spel Ten Cate en Chelsea

Technisch directeur Martin van Geel gaf aan dat Ajax nooit officieel is benaderd door Chelsea met het verzoek om met Ten Cate te mogen praten. De Ajax-coach is zelf eveneens zonder medeweten van zijn werkgever naar Engeland gegaan voor een gesprek.

'Chelsea heeft achter onze rug om gehandeld en Henk heeft ons pas later benaderd met het verzoek weg te mogen', aldus Van Geel. 'Ik denk niet dat het zo hoort', benadrukte Van Geel met gevoel voor understatement.

'Ten Cate heeft direct aangegeven graag te willen. Het was een trein die mogelijk maar één keer voorbijkomt. Je staat voor een voldongen feit als je belangrijkste werknemer, je uithangbord en je visitekaartje zoiets zegt. Dan moet je wel medewerking verlenen.'

Ten Cate moet persoonlijk nog tot een akkoord komen met Chelsea. Bij The Blues wordt de Amsterdammer veldtrainer onder de hoofdverantwoordelijke Israëliër Avram Grant. <i>Van Geel en Ten Cate in betere tijden</i></p><p>

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen