Ajax nog dunner in aanvallers na wegvallen Clement

Reacties

Pelle Clement is de volgende aanvaller die voorlopig niet inzetbaar is voor Ajax. De twintigjarige flankspeler is maandag geopereerd aan zijn liezen. Vermoedelijk is hij in maart weer inzetbaar voor de Amsterdammers.

Ajax nog dunner in aanvallers na wegvallen Clement

Clement had al enige tijd last van zijn liezen en besloot na overleg met de medische staf van Ajax tot een operatie. 'Het was een lastige afweging, omdat ik al een tijdje met deze blessure loop', zegt Clement op de website van Ajax. 'Tijdens het trainingskamp in Portugal speelde het weer op en kreeg ik er teveel last van.'

De operatie verliep voorspoedig, waarna Clement aan zijn herstel kan gaan werken. 'Ik ben blij dat ik snel geholpen kon worden. Ik heb nog pijn aan de wonden van de operatie, maar ik kijk ernaar uit om aan mijn herstel te werken.'

De aanvaller maakte op 26 oktober 2016 zijn debuut in het eerste team van Ajax. Dat deed hij in het duel om de KNVB-beker met de amateurs van Kozakken Boys. In het met 1-6 gewonnen duel scoorde hij twee keer. In totaal kwam Clement vier keer uit voor de Amsterdamse hoofdmacht en scoorde in die wedstrijden drie keer.

Voor Peter Bosz komt het wegvallen van Clement op een ongelukkig moment. De trainer van Ajax kan ook al niet beschikken over de aanvallers Bertrand Traoré (Afrika Cup) en Václav Cerny (rugblessure). Daarnaast viel Amin Younes zondag geblesseerd uit in het duel met PEC Zwolle en staat Anwar El Ghazi voor een overgang naar Lille. Jongeling Justin Kluivert maakte zondag zijn competitiedebuut als vervanger van de geblesseede Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.